aug 06 2018

6 t/m 31 augustus – Expositie olieverf schilderijen in Tiendwaert

H’VELD-G’DAM – In verpleeghuis Tiendwaert is een expositie over de Biesbosch van schilder Adri Stam te zien. Liefhebbers kunnen de schilderijen t/m eind augustus bewonderen in deze Rivas-locatie aan de Jupiterstraat 2.

 Adri Stam werd geboren in Sliedrecht waar al heel snel zijn liefde voor water en later de Biesbosch gewekt werd. Na zijn lagere school leerde hij via diverse opleidingen schilderen. Na 15 jaar schilderen kwam Adri in de Wis- en Natuurkunde terecht. Met het bereiken van zijn VUT leeftijd vertoefd hij weer veel in de Biesbosch. Hij heeft zijn penseel gepakt en is weer begonnen aan zijn oliewerken.

Deze expositie is de eerste in de nieuwe locatie van Tiendwaert en draagt bij aan een prettige sfeer voor bewoners en bezoekers. Dit past in het Planetree-concept voor mensgerichte zorg waar Rivas mee werkt. Hierbij staat onder andere aandacht voor kunst en cultuur centraal. ‘In de toekomst willen we hier meer aandacht aan besteden’, zegt Hetty Bezemer, activiteitenbegeleidster bij Rivas. ‘Bewoners waarderen het namelijk enorm om naar de expositie te kijken en met elkaar in gesprek te gaan.’

De expositie is te bewonderen tot eind augustus in Tiendwaert aan de Jupiterstraat 2 in Hardinxveld-Giessendam.