sep 15 2018

Fietsmolentocht Alblasserwaard belooft druk te worden

ALBLASSERWAARD – De zesde editie van de Rotary Fietsmolentocht lijkt een drukke bedoening te worden. De tocht, die op zaterdag 22 september verreden wordt, heeft nu al meer voorinschrijvingen dan vorig jaar. Ook het sponsorbedrag ligt hoger.

De opbrengst gaat naar de Stichting Lach voor een Dag uit Sliedrecht. Dit goede doel organiseert voor kinderen met een ernstige ziekte een complete dag naar het theater, zodat het kind even alle zorgen kan vergeten en kan lachen.

De Fietsmolentocht, die door de Rotary Clubs Alblasserwaard en Kinderdijk georganiseerd wordt, kent vier afstanden: 15, 30, 50 en 70 kilometers en volgt zo precies mogelijk het parcours van de beroemde Molentocht op de schaats; door de Alblasserwaard en langs de molens van Kinderdijk.

Opstappen voor de Fietsmolentocht kan vanaf 09.00 uur op zeven verschillende plaatsen. Voor kinderen tot en met 12 jaar is de Fietsmolentocht gratis. Daarboven is het inschrijfgeld, inclusief fraaie medaille, 8 euro. Leuk nieuwtje dit jaar is dat er ook een loterij is waarmee theaterbonnen, reischeques en dinerbonnen gewonnen kunnen worden.

Aanmelden en meer informatie vinden over de route, tijden en bijzondere activiteiten onderweg kan via www.fietsmolentocht.nl