jul 09 2018

Inschrijving Fietsmolentocht Alblasserwaard geopend

REGIO – Via www.fietsmolentocht.nl is de inschrijving voor de Rotary Fietsmolentocht van start gegaan. Ook deze zesde editie, die op zaterdag 22 september verreden wordt, volgt zo precies mogelijk het parcours van de beroemde Molentocht op de schaats; door de Alblasserwaard en langs de molens van Kinderdijk.

De Fietsmolentocht, die door de Rotary Clubs Alblasserwaard en Kinderdijk georganiseerd wordt, kent vier afstanden: 15, 30, 50 en 70 km. Opstappen kan vanaf 09.00 uur op 7 verschillende plaatsen. Voor kinderen t/m 12 jaar is deelname gratis. Daarboven is het inschrijfgeld, inclusief fraaie medaille, 8 euro.

Leuk nieuwtje dit jaar is dat onder de deelnemers theaterbonnen, reischeques en dinerbonnen verloot zullen worden. Vorig jaar pedaalden bijna 500 deelnemers mee en werd 10.000 euro bij elkaar gefietst voor de Stichting Hulphond. Dit jaar gaat de opbrengst naar Stichting Lach voor een Dag. Dit goede doel organiseert voor kinderen met een ernstige ziekte een complete dag naar het theater, zodat het kind even alle zorgen kan vergeten en kan lachen.

Aanmelden en meer informatie vinden over de route, tijden en bijzondere activiteiten onderweg kan via www.fietsmolentocht.nl.