mrt 13 2018

MerweRTV lijsttrekkersdebat is online te zien

SLIEDRECHT/HARDINXVELD-GIESSENDAM – Het lijsttrekkersdebat dat de lokale MerweRTV op maandagavond 5 maart heeft opgenomen met de politieke partijen uit Hardinxveld-Giessendam staat online. Het debat wordt vanaf deze week ook uitgezonden op MerweTV. Het debat werd gehouden in het kader van de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen van woensdag 21 maart 2018.

Aanwezige lijsttrekkers waren Kor Nederveen (T@B), Arjan Meerkerk (SGP), Jan Nederveen (ChristenUnie), Liny de Jager (PvdA) en Wim de Ruiter (CDA). Jan Romijn (Jezus Leeft) was wegens privéomstandigheden afwezig.

De politici gingen in de MerweRTV-studio aan het Doctor Langeveldplein in Sliedrecht in debat over drie onderwerpen: beleving in het winkelcentrum, de toekomst van het HaGi-festival én bereikbaarheid (wegen, spoor, water).

Bij de side-kick vertelden de lijsttrekkers in de luchtige rubriek Op De Bank wat meer over zichzelf. Ook deden ze mee aan een spelelement, waaruit een politiek thema kwam rollen en ten slotte vulden ze op een bord hun verwachting in van de zetelverdeling. Na afloop van de uitzending kregen de politici maximaal een minuut om de kijker te overtuigen van hun standpunten. Ook deze rubriek Slotminuut is te vinden op het YouTube-kanaal van MerweTV.