jul 31 2018

Qbuzz publiceert dienstregeling DAV per 9 december 2018

REGIO – Vanaf 9 december 2018 verzorgt Qbuzz voor minimaal 8 jaar het busvervoer in het concessiegebied Drechtsteden en Alblasserwaard, en op de trein MerwedeLingelijn. De fusiegemeente Vijfheerenlanden valt vanaf 1 januari 2019 onder provincie Utrecht en wordt vanaf dat moment door U-OV (ook Qbuzz) gereden.

Met de nieuwe concessie wordt een kwaliteitsimpuls gegeven aan het openbaar vervoer aanbod. De regio krijgt een stevig netwerk van snel en frequent hoogwaardig openbaar vervoer (zowel bus als trein) aangevuld met een fijnmazig openbaar vervoernetwerk. Daarmee wordt stedelijk en landelijk gebied goed bediend.

In de nieuwe concessie wordt de MerwedeLingelijn onderdeel van R-net. In de loop van 2019 worden de treinen omgebouwd en uitgerust in R-net stijl. Alle treinen krijgen nieuwe comfortabele stoelen, USBaansluitingen en snellere wifi. De MerwedeLingelijn blijft tot 20 uur in een kwartierdienst rijden, momenteel is dat tot 19 uur.

Gedetailleerde informatie over het nieuwe netwerk in Drechtsteden en Alblasserwaard is vanaf nu te vinden op www.qbuzz.nl/dav. Bij de dienstregeling op de website is een overzicht op gemeente- en lijnniveau opgenomen. Er staat bij wat er wijzigt ten opzichte van de huidige situatie. De getoonde dienstregeling is nog onder voorbehoud van kleine wijzigingen.