sep 12 2018

Tracébesluit A15 Papendrecht-Sliedrecht ondertekend

SLIEDRECHT/PAPENDRECHT – Minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) heeft het tracébesluit (TB) en het saneringsplan voor de verbreding van de A15 tussen Papendrecht en Sliedrecht ondertekend.
Minister Van Nieuwenhuizen: “Dit een mooie stap voor de aanpak van de files op deze snelweg die veel gebruikt wordt voor het goederenvervoer tussen de haven van Rotterdam en Duitsland. Het verkeer op de A15 krijgt tussen Papendrecht en Sliedrecht meer ruimte. Dit is niet alleen goed voor de doorstroming, maar ook goed voor de bereikbaarheid van de Drechtsteden.”

Om de doorstroming te verbeteren, komt op de noordbaan tussen de aansluiting Sliedrecht-West en Papendrecht-N3 een extra rijstrook die functioneert als weefvak. Dit is een wegvak waarin het in- en uitvoegen is gecombineerd. Op de zuidbaan tussen de aansluitingen Papendrecht-N3 en Sliedrecht-Oost legt Rijkswaterstaat een permanente derde rijstrook met vluchtstrook aan. Dit gebeurt deels in de middenberm en deels in de zijberm tussen de weg en het geluidsscherm. In het tracébesluit staat in detail hoe de uitbreiding van de A15 tussen Papendrecht en Sliedrecht eruit komt te zien.

 

Het tracébesluit, saneringsplan en de bijlagen zijn in te zien bij:

· de gemeente Papendrecht (gemeentehuis, Markt 22, Papendrecht)
· de gemeente Sliedrecht (gemeentekantoor, Industrieweg 11, Sliedrecht)
· Rijkswaterstaat West-Nederland-Zuid (Boompjes 200, Rotterdam)

De plannen, inclusief bijlagen, liggen vanaf vandaag tot en met woensdag 24 oktober ter inzage.
De stukken zijn ook in te zien via de website www.platformparticipatie.nl/a15papendrechtsliedrecht